4. Yapılandırma ve İzleme
VM-3P75CT, VictronConnect üzerinden yapılandırılır.
VE.Can bağlantısı kullanılırken, VM-3P75CT VE.Can bağlantı noktasına bağlandığında otomatik olarak algılanacak ve uygun şekilde sonlandırılacaktır. VM-3P75CT'nin bağlı olduğu GX cihazının VE.Can portunun VE.Can profilinin 250 kbit/s olarak yapılandırıldığından emin olun
Ethernet bağlantısı kullanılırken, VM-3P75CT GX cihazı, GX cihazı tarafından otomatik tanınır.
VictronConnect yapılandırma ve izleme
Mobil cihaz, dizüstü bilgisayar veya PC'den VictronConnect kullanarak VM-3P75CT'ye bağlanmak için iki seçenek vardır:
Yerel ağdaki Modbus/UDP bağlantısını kullanarak Ethernet üzerinden doğrudan
Veya VE.Can veya Modbus/UDP üzerinden uzaktan VictronConnect-Remote (VC-R) kullanarak (GX cihazının VRM Portal'a bağlı olmasını gerektirir)
VM-3P75CT, doğrudan VictronConnect'teki Cihaz listesinden (1) bir bakışta önemli verilerin (toplam güç ve faz başına güç) Anında Okunmasını destekler. Bu, yerel bir ağ bağlantısı ve VictronConnect-Remote (VC-R) üzerinden çalışır.
VictronConnect'teki veri ekranı, her faz, frekans, koruyucu toprak gerilimi ve nötr akım için durum mesajlarını gösteren bir Durum sayfasına (2) ve her faza beslenen ve her faz için satın alınan enerjiye genel bir bakış sağlayan bir Enerji sayfasına (3) ayrılmıştır.
Durum veya Enerji sayfasının sağ üst köşesindeki dişli çarka dokunarak ağ ayarlarının ve ölçüm cihazının yapılandırmasının yapıldığı Ayarlar sayfasına gidersiniz.
Ayarlar menüsü (4) aşağıdaki seçenekleri içerir:
Rol: (8) Hangi cihazları ölçmek istediğinize bağlı olarak bunu Şebeke sayacı, PV invertörü, Jeneratör veya AC yük olarak ayarlayın.
Faz Yapılandırma: (7) VM-3P75CT tek fazlı olarak kurulursa, bunu Yalnızca L1 olarak ayarlayın. 3 fazlı kurulum için 3 faza ayarlayın. Bölünmüş fazlı kurulum için Bölünmüş faz olarak ayarlayın.
Enerji kayıt yöntemi: (10) Varsayılan: Vektör. Enerji kayıt yöntemleri ülkeye göre değişir. Bölgenizde kullanılan yöntemi teyit etmek için enerji tedarikçinize danışın.
IP Yapılandırma: (5) Bu ayarı Otomatik (DHCP) olarak bırakmanızı öneririz. Manuel yapılandırma (6) yalnızca çok nadir durumlarda gereklidir. Ayrıntılar için ağ yöneticinize başvurun.
Konum: (9) Rol olarak bir PV invertörü seçilirse Multi/Quattro AC girişine veya AC çıkışına göre nereye bağlandığına bağlı olarak konum ayarlanmalıdır.
LED sinyal çıkışı: (10) Durum LED'i, olası yüklerin bir bakışta görsel olarak teşhis edilmesini sağlamak için bir enerji pik sinyali olarak kullanılabilir. Her pik, sayaçtan geçen belirli bir enerji miktarına karşılık gelir. Olası seçenekler şunlardır: Devre dışı, 10 Wh (varsayılan), 100 Wh ve 1 kWh.
Rol düzgün bir şekilde ayarlandıktan sonra yapılandırma tamamlanmış olur.
GX cihazı izleme
VM-3P75CT yerel ağdaki GX cihazıyla bağlantı kurduktan sonra, cihazın Cihaz Listesinde görünmesi için Modbus TCP/UDP menüsünde etkinleştirilmesi gerekir.
Ayarlar → Modbus TCP/UDP cihazları → Keşfedilen cihazlar bölümüne gidin ve keşfedilen enerji sayacını etkinleştirin; ilk kurulduğunda ve açıldığında varsayılan olarak devre dışıdır.
Etkinleştirmeden sonra, enerji sayacı Cihaz Listesinde görüntülenecektir.
Cihaza sağ tıkladığınızda, münferit fazların güncel verilerinin, AC toplamlarının ve faz başına toplam enerjinin okunabileceği cihaza genel bakış sayfasına yönlendirilirsiniz.
Bağlantı ve donanıma özgü verilerin özeti, Cihaz sayfasında bulunabilir. Burada, sayaç için özel bir ad da atayabilirsiniz.
4.1. LED kodları
VM-3P75CT, enerji sayacının durumunu gösteren dahili bir LED'e sahiptir.
LED durumları aşağıdaki gibidir:
Yeşil/kırmızı dönüşümlü olarak hızlı yanıp söner: Önyükleyici/güncelleme modu.
Sabit yeşil: Her şey yolunda, normal çalışma modu.
1Hz'de yeşil yanıp sönüyor (%50 görev döngüsü): Üniteyi tanımla. 60 sn sonra durur.
3 saniye boyunca kapalı, 10 saniye daha açık ve yaklaşık 15 saniye boyunca sıfırlama düğmesine basarken tekrar kapalı: Fabrika ayarlarına sıfırla.
Kapalı ve sıfırlama düğmesine kısa bir süre basıldıktan hemen sonra açık: Cihazı yeniden başlat.
Sabit kırmızı: Bir hata varsa LED sabit kırmızı yanacaktır.
Kısa kırmızı sinyal: Her sinyal, sayaçtan geçen belirli bir enerji miktarına karşılık gelir. Bu sinyaller 0,01 kWh, 0,1 kWh veya 1 kWh gibi artışları temsil eder.